Selecteer een pagina

Over mij

Mijn naam is Bram Fauth, ik ben gecertificeerd boomspecialist. Geboren en getogen in Austerlitz, een dorp vlak bij Utrecht op de Utrechtse Heuvelrug dat is omringd door bos. 

Je zou kunnen zeggen dat mijn liefde voor bomen mij van jongs af aan is bijgebracht. Door een vakantiebaantje ben ik het bomenvak ingegroeid. Het is een prachtige baan met iedere dag weer een nieuwe uitdaging. 

Vroeger werd ik nog wel eens “bomendokter” of “boomchirurg” genoemd maar mijn officiële titel is European Tree Worker (ETW). Ik ben afgestudeerd en zodoende gespecialiseerd in de eigenschappen van meer dan honderdvijftig Europese bomen met al hun specifieke kenmerken en bijpassende behandelingsmethoden. Dan heb ik het bijvoorbeeld over het snoeien en kappen van bomen, het uitvoeren van boomveiligheidscontroles, het voorkomen of bestrijden van ziekten en plagen en noem het maar op. Maar ik weet ook veel over bodemkunde en heb kennis van wet- en regelgeving, over wat wel en niet mag. 

U kunt natuurlijk zelf de boom in. Maar misschien is het verstandiger dat ik dat voor u doe. Veiligheid is zeer belangrijk in dit vak. Ik heb klimtrainingen gehad, heb ervaring met werken op een hoogwerker, weet hoe ik moet omgaan met een motorkettingzaag. Kortom, ik weet hoe ik op een veilige manier kan werken en doe dat met betrouwbare, goedgekeurde middelen en materialen om zodoende risico’s op schade tot een minimum te beperken. 

Afhankelijk van de klus werk ik alleen, met een partner, of met een team. In ieder geval met mensen die kennis hebben van boomverzorging en weten waar ze mee bezig zijn.